‘Halve’ geluidswand zorgt voor bijzonder gezicht op Leerpark

Voor het nieuwe appartementencomplex Valkzicht op het Leerpark wordt tussen het treinspoor en de Max Gootelaan een geluidswand neergezet. Deze stopt echter halverwege de parkeerplaats, wat voor vraagtekens bij bewoners in het naastgelegen pand - De Groote Waard - zorgt.

“We hebben ons voorgenomen om de komende maanden zelf metingen te gaan doen en dan misschien bij de gemeente aankloppen”, vertelt bewoner Klaas van der Knijff. “Bewoners die uitkijken over de spoorlijn kunnen amper ongestoord slapen als ze een raam openzetten.”

Aan de bouw zitten volgens Arend van Grootheest, projectmanager van de gemeente, hoge kosten verbonden, wat volgens hem de oorzaak is dat de geluidswand niet wordt verlengd. “Elke extra meter kost een paar duizend euro meer."

Maar geld alleen is niet de reden dat de wand niet verlengd wordt, het is volgens metingen van de gemeente niet nodig. "De situatie wordt beter dan dat het eerst was en er wordt aan de normen voldaan.”

www.youtube.com/watch?v=cPRqi5xApJ4

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)