“We zijn te lief geweest tegen MVV”

RTV Dordrecht sprak na afloop van het gelijkspel tegen MVV met trainer Claudio Braga over de wedstrijd, de blessures van spelers Ottewill, Cijntje en Power en Feyenoord huurling Joel Zwarts.

Hoe vond u het gaan?
"Ik vond het een redelijke eerste helft waarin we de wedstrijd best goed onder controle hebben maar in de omschakeling en de aanvallen MVV meer pijn hadden kunnen doen. Daarin zijn we gewoon te lief geweest."

"Ballen die niet aankwamen, kansen niet afgemaakt, dan laat je een kans liggen. Dan is het in de tweede helft duidelijk dat we wat teruggaan, minder controle hebben, de spitsen die niet dominant genoeg zijn. Op het middenveld kost ons dat heel veel energie en dan krijg je de tegengoal aan het einde van de wedstrijd. Dat is heel erg zuur."

"Aan de andere kant zijn het 3 wedstrijden die we niet verliezen en 7 punten pakken. Dat zijn er uiteindelijk 21 punten in totaal na de winterstop. Dus we moeten ervoor blijven zorgen dat we stappen blijven maken en we blijven groeien."

Dus u bent tevreden?
"Ja, redelijk. Ik heb wel het gevoel dat er wat meer in had gezeten maar ook ik heb gezien dat we teveel teruggingen en er jongens voorin niet dominant waren. Dan hoop je dat het niet gebeurd maar dat gebeurd dus wel."

Er zijn 2 momenten geweest in de wedstrijd, eenmaal in het nadeel van MVV en het andere in het nadeel van Dordrecht waarin een VAR of doellijntechnologie wel handig zou zijn geweest. Zou u een VAR willen hebben?
"Ja, je mag best weten. Ik ben een voorstander van de VAR. Ik vind dat je gewoon voor fair play moet gaan en als het nodig is dat nogmaals te bekijken zodat fair play toegepast wordt dan ben ik daar wel een voorstander van. Het mag niet te lang duren die pauzes maar of het nou voor ons is of de tegenstander, ik ben er een voorstander van."

Waren dat ook uw momenten van de wedstrijd?
"Nee, nee. Ik ben voornamelijk meer gefocust op de eerste helft waarin ik vond dat ons team goed stond en we de ruimte hadden die we echt graag willen hebben om Crycensio weg te sturen en om Joel aan te spelen, de aanval door te zetten en ik vind dat we daarin wat steekjes hebben laten vallen. Dat is jammer want dat is juist een van onze krachten."

Nu eindigde de tweede helft met een domper na de blessure van Brandon O. Ottewill en hij met een brancard van het veld moest. Hoe gaat het met hem?
"Ik heb het nog niet gezien maar op dit moment wordt hij natuurlijk behandeld door de medische staf. Maar als jij met een brancard van het veld moet is dat meestal niet goed dus ik houd mijn hart vast."

Nu zijn Cijntje en Power ook geblesseerd, hoe gaat het met hen?
"Die zijn heel goed op de weg terug, de geluiden van de medische staf zijn dat ze snel weer terug kunnen keren. Ze zijn er wel even uit geweest, Power in dit geval wat langer dan Jeremy maar het zijn wel 2 jongens die welkom zijn om aan te sluiten omdat we hun explosiviteit hard nodig hebben."

Nu lopen we naar het einde van het seizoen, nog ruwweg een maand. Welke spelers zou u willen meenemen naar volgend jaar? Heeft u daar al een idee van?
"Ik denk dat je het anders moet stellen, naar wat voor type profiel je moet kijken, naar wat het beste bij onze speelwijze past en het beste bij de club. Dat zijn jongens die initiatief hebben, hard willen werken maar inhoudelijk ook goed kunnen voetballen en dan heb je de 3 momenten binnen het spel: aanval, verdediging, omschakelen."

"Dan moet je jongens hebben die eigenlijk ergens specialist in zijn dus heel goed kunnen aanvallen en dan goed kunnen mee verdedigen of andersom. Ik denk dat dat een beetje het profiel is wat we moeten hebben."
Vind u dat Joel Zwarts zo iemand is?

Ik denk dat Joel zich prima ontwikkelt bij ons, ik denk dat FC Dordrecht de ideale club is waar hij in dit geval speelminuten krijgt, gevarieerde trainingsprikkels. Ik denk dat Joel het ook goed naar zijn zin heeft bij ons. En goed, wedstrijden als vandaag laten weer duidelijk blijken dat als hij stapjes wilt blijven maken hij ook minuten zal moeten maken.
In dit soort wedstrijden moet hij het verschil kunnen gaan maken, daar is hij niet altijd tot in staat maar het is denk ik wel een heel nuttige speler om te houden. Ik zou er geen problemen mee hebben maar nogmaals, ik focus me meer op een profiel. Is het geen Joel, is het iemand anders die je op dezelfde manier kunt invullen dan zal ik daar ook geen moeite mee hebben.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)