"Nu hoef ik niet meer in de file te staan om behandeld te worden"

Het Albert Schweitzerziekenhuis is genomineerd door zorgverzekeraar VGZ voor de zinnige zorg award. Het gaat dan om een service waarbij patiënten aan huis een spuit toegediend krijgen die dient ter voorkoming van ernstige botcomplicaties.

Deze staat in het teken van zorgvernieuwing. De behandeling wordt al voor een langere tijd uitgevoerd, maar nu pas heeft het Albert Schweitzer een verzoek ingediend voor de award. De grote patiëntvriendelijkheid is een belangrijke factor voor de nominatie. En het is niet zomaar een jury die bepaald welk initiatief wint. Het publiek kan hier over mee stemmen via www.vgz.nl/zinnigezorgaward. Het winnende project krijgt een geldbedrag om door te ontwikkelen.

Vroeger werd deze ingreep namelijk in het ziekenhuis uitgevoerd door middel van een infuus. Daarvoor moet een patiënt wel iedere keer naar het ziekenhuis komen en is er veel tijd aan kwijt.

Nu hoeft dat niet meer en daar zijn veel patiënten heel blij mee. Bijvoorbeeld meneer Stok. Die al een aantal jaar lijdt aan uitzaaiing in zijn botten. “Nu hoef ik niet meer in de file te staan om behandeld te worden. Ik vind dat het Albert Schweitzer een dikke pluim verdient inderdaad.”www.youtube.com/watch?v=vjooRsKZZvg

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)