'Rotonde geen oplossing voor Wilgenwende'

De gemeente wil een rotonde aanleggen bij de ontsluiting van de wijk Wilgenwende. De bewoners van de wijk vinden het geen goed idee, want ze denken dat het de situatie niet zal oplossen.

De wijk heeft maart een ontsluitingsweg, maar die wordt gedeeld met de toerit naar de N3. Als op de randweg file staat, slipt de toegangsweg dicht en kunnen automobilisten de Wilgenwende niet in of uit. Dat vinden de bewoners niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk, want hulpdiensten kunnen er ook niet door.

Rob Martens, iniatiefnemer van een petitie om de situatie te verbeteren, zegt dat er veel betere oplossingen zijn dan deze rotonde. “De gemeente moet een overgang maken bij het spoor zodat de weg aansluit op de Laan van Europa en daarover onze wijk in- en uit kunnen rijden."

De gemeente heeft ook de aanleg van een tweede hoofdaansluiting bekeken, maar vindt dat geen goed idee. Dat zou vele miljoenen gaan kosten en grote impact op de omgeving betekenen. Onbegrijpelijk vindt Martens. "Hier (ter hoogte van het spoor en de Laan van Europa, red.) woont niemand."youtube.com/watch?v=WtahBrxsaxA

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)