1500 afvalcontainers voor wachtende automobilisten

Automobilisten op de toerit van de N3 naar de A16 werden vrijdagmiddag verrast met een minicontainer vol snoep. 1500 stuks werden er uitgedeeld om te zorgen voor minder zwerfafval op straat.

"We willen dat de mensen die voor het stoplicht staan een snoepje, uiteraard met papiertje, nemen", vertelt initiatiefnemer Tony Bruys. "En we hopen dat het papiertje dan weer teruggaat in de afvalcontainer, en dat die in de auto blijft staan."

Ook wethouder Maarten Burggraaf deelde de containers rond het middaguur uit. "Ik heb gisteren weer een rondje over het bedrijventerrein gereden met de parkbeheerder. Dan zie je echt veel afval in de bermen liggen. We kunnen het opruimen, maar het is nog mooier als we voorkomen dat het er ligt."

Volgens Bruys, die zelf actief afval opruimt in de stad, ligt er steeds meer zwerfvuil, met name op de bedrijventerreinen omdat daar minder toezicht is.

De uitdeelactie was vrijdag omdat dit weekend de 17e editie van de landelijke schoonmaakdag Landelijke Opschoondag plaatsvindt. Het idee erachter is dat tienduizenden Nederlanders deze dag de handen uit de mouwen voor een schone buurt. In Dordrecht wordt er onder andere opgeruimd rond de McDonalds op de Staart.
www.youtube.com/watch?v=KnrVIuzas8k&t=2s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)