380 duizend euro voor parkeerprobleem bij Oranje Wit

12 februari 2019 17:02

Elke zaterdag is het weer raak: de parkeerplaatsen bij voetbalvereniging Oranje Wit zijn overvol. Daardoor stroopt het verkeer zich op en worden er gevaarlijke manoeuvres uitgehaald. Het CDA heeft een oplossing bedacht voor het parkeerprobleem, dat kost alleen wel 380.000 euro.

“Het plan moet een bijdrage geven om het parkeren beter te regelen. Er moeten meer auto’s kunnen parkeren”, zegt gemeenteraadslid Theo Oostenrijk. Er zouden volgens hem 35 extra parkeerplaatsen moeten komen. “Ook trachten we de fietsers een eigen fietsbaan te geven zodat fietsers makkelijker bij het fietsenhok kunnen komen.”

De chaos wordt volgens Oostenrijk veroorzaakt door de massale opkomst van autoverkeer. De auto’s worden dan veel langs de oprijlaan geparkeerd en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Door de weeks is er geen kip te vinden en is er geen overlast.

“Het is zeker op zaterdagochtend een complete chaos.. fietsers slalommen met gevaar voor eigen leven naar het fietsenhok”, vertelt gemeenteraadslid Theo Oostenrijk.

De plannen kosten bijna vier ton. Goedkopere opties zoals het inzetten van verkeersregelaars is volgens Oostenrijk geen optie. “Het gebied is te groot om ze in te zetten. Het is veel geld, maar het gaat natuurlijk wel om de fiets en verkeersveiligheid.

Dinsdagavond worden de plannen besproken in de commissievergadering. Het CDA hoopt voor de zomer een akkoord te krijgen voor de plannen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)