4 mei op RTV Dordrecht

Het is begin mei en dat betekent traditiegetrouw herdenken. RTV Dordrecht doet dat met een documentaire over de linie-crossers op tv en op de radio is er een speciaal herdenkingsprogramma. 

Daarnaast zijn wij aanwezig bij de herdenking op het Sumatraplein. Rond 19:50 uur zullen we deze live op Facebook streamen, in het radioprogramma wordt er met een verslaggever geschakeld en later op de avond is een impressie van deze herdenking op TV Dordrecht te zien.Tekst gaat verder onder video.
http://youtu.be/OLrLvV_W6Sg

Documentaire Documentaire linie-crossers
De liniecrossers waren 21 mannen die in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog hun leven waagden in de Biesbosch. Ze brachten berichten, medicijnen en mensen over van bezet naar bevrijd gebied en visa versa.

In samenwerking met het Sliedrechts Museum en Stichting Linie-crossers Sliedrecht tekende RTV Dordrecht het verhaal op van drie van deze dappere mannen. Met nabestaanden wordt er gesproken over de vraag waarom hun vaders deelnamen aan deze gevaarlijke tochten.

Het antwoord is donderdag 4 mei vanaf 18.00 uur ieder uur te zien bij TV Dordrecht in de documentaire ‘Zij deden het voor ons – het verhaal van de linie-crossers'. In het Sliedrechts Museum draait de documentaire ook en is de bijbehorende tentoonstelling tot september te bezoeken.

Drechtstad FM
Drechtstad FM zendt tussen 19.00 en 21.00 uur een speciaal programma uit, waarin presentatrice Esther de Beun onder meer spreekt met wethouder Peter Heijkoop over het nut van het blijven herdenken. Wim Jilleba en Edjo Frank vertellen welke impact van de Tweede Wereldoorlog op hen heeft aan de hand van gedichten en boekfragmenten.

Verslaggever Ben Corino sprak met Theo Berendsen van Museum 40-45. En met journalist Hans Knoop, de man die oorlogsmisdadiger Menten opspoorde. Tijdens de uitzending wordt er op verschillende momenten live geschakeld met een verslaggever die aanwezig is op het Sumatraplein. De uitzending zal vrijdag terug te luisteren zijn op soundcloud.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)