9-jarige Marije eerste kinderburgemeester van Dordrecht

Nadat ze een brief stuurde aan burgemeester Kolff, waren hij en griffier Anneloes Webster het al snel eens. Dordrecht krijgt een kinderburgemeester. Op 23 april vindt de installatie plaats van Marije. Marije geeft in haar brief aan dat ze veel kinderen kent en weet hoe ze denken. Ze is zelf nieuwsgierig en leergierig van aard, eigenschappen die ze wil inzetten om haar kinderburgemeesterschap vorm te geven. Ze vindt het belangrijk dat kinderen meer van een gemeente weten. De gemeente kan ook van kinderen leren.

De kinderburgemeester treedt samen met de burgemeester op bij bepaalde gelegenheden. Ze gaan samen een bezoek brengen aan een klas om daar een gastles te verzorgen, zodat kinderen meer over gemeente politiek te weten komen. Verder zal de kinderburgemeester samen met burgemeester Kolff aanwezig zijn bij de aubade op koningsdag en de intocht van Sinterklaas. Bij openingen van bij voorbeeld speeltuinen is ze samen met de wethouder aanwezig.

Marije krijgt op 23 april de kinderambtsketen omgehangen. De benoeming is voor een jaar. Daarna zal er een nieuwe kinderburgemeester worden gekozen door de burgemeester en griffier.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)