91-jarige deelt ervaringen Tweede Wereldoorlog met leerlingen

“Al kan ik van de 60 jongeren maar één raken met mijn verhaal, dan is mijn doel al bereikt”, zegt de 91-jarige Wim Jilleba. Maandagmiddag gaf hij een college aan leerlingen van het Johan de Witt gymnasium. In dat college deelde hij zijn ervaringen van de Tweede Wereldoorlog.

In een college tour-achtige stijl vertelde Wim zijn verhaal in een interview. Niet Twan Huys, maar radiopresentator Ben Corino nam het interview met hem af. Na het college hadden de leerlingen zelf ook de mogelijkheid om aan Wim vragen te stellen.

Geschiedenisdocent Remy Balistreri vindt het heel belangrijk dat zijn leerlingen dit konden meemaken. “Ze kunnen alles wel leren van mijn lessen of uit boekjes, maar op deze manier wordt de geschiedenis toch voelbaarder.”

“Ik kreeg wel kippenvel van wat hij ons vertelde”, zei een van de leerlingen. “Hij vertelt gewoon hoe hij op zestienjarige leeftijd zag dat iemand het leven niet meer zag zitten en uit de trein sprong waar hij in zat. Dan ga je toch wel nadenken.”www.youtube.com/watch?v=yFPjeC46SIo

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)