Alcoholverbod in winkelcentra en parken

Het college van burgemeester en wethouders stelt per 1 april een alcoholverbod in in de winkelcentra Wielwijk en Crabbehof. Daarnaast mag er niet meer gedronken worden in het park rondom kasteel Crabbehof. Dit wordt gedaan om de overlast terug te dringen.

Het verbod betekent dat men geen alcohol mag gebruiken, maar ook geen aangebroken verpakkingen ervan bij zich mag hebben.

De overlast is sinds de zomer van 2015 en neemt steeds meer toe. Volgens de gemeente geeft die overlast de bewoners, winkeliers en bezoekers een onveilig gevoel.

Burgemeester Wouter Kolff: “Door dit alcoholgebruik vermindert het normbesef en worden remmingen weggenomen. Dit leidt helaas ook tot ernstig overlastgevend gedrag. In overleg met en op verzoek van de politie heeft het college nu besloten gebieden aan te wijzen waar openlijk alcoholgebruik verboden is. De lijst met overlast is groot en bestaat uit samenscholing, intimiderend groepsgedrag, geweldpleging, belemmeren van vrije doorgang in portieken, schreeuwen, naroepen, agressiviteit, lastigvallen van voorbijgangers, wildplassen en achterlaten van afval.”

Eerder werd al geprobeerd de overlast terug te dringen, maar dat is niet gelukt. Daarom worden er nu straffere maatregelen ingesteld. Hierdoor kunnen handhavers en de politie makkelijker optreden en kunnen er nu boetes en bij herhaling zelfs wijkverboden worden opgelegd.

www.youtube.com/watch?v=N9gBhUh4G2o

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)