Ambulancemedewerkers krijgen een nieuw jasje

06 februari 2019 17:30

De afgelopen twintig jaar liep het ambulancepersoneel rond in dezelfde felgele uniformen. Dat is binnenkort verleden tijd: er komt een nieuwe uniform, dat wordt de komende drie weken flink gestest door Ruud en Laura van Ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid.

Vier jaar geleden begon het proces van het maken van deze nieuwe uniformen. Na enquêtes door het hele land kwamen licht blauwe uniformen als nieuw outfit uit de bus.

"Ik loop er vandaag voor het eerst in en het zit voortreffelijk", vertelt Ruud van Eeren, "Het is van duurzaam, gerecycled materiaal, dus qua economie is er ook aan gedacht."

Ze dragen hem donderdag pas voor het eerst in de praktijk, maar de medewerkers zijn al zeer tevreden over het nieuwe uniform. Zij zijn niet de enige, ook ziekenhuisbezoekers zijn blij met de nieuwe look.

"Ik vind het prachtig het ziet er heel verzorgd en duidelijk uit. Het ziet er ook wat gezelliger uit dan de andere kleding."

De komende drie weken zullen twee medewerkers van elke ambulancedienst de uniformen uittesten en zo nodige aanpassingen doorgeven. Het idee is dat al het ambulancepersoneel vanaf de zomer in het blauw rondloopt.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)