Antoin Peeters in Studio De Witt over afval Wantijdijk

11 mei 2018 12:17

Antoin Peeters is morgen te gast in radioprogramma Studio De Witt op Drechtstad FM. Ben Corino praat tussen 10:00 en 13:00 uur met de RTL presentator over zijn berichten op Twitter van de afgelopen week. Hierin laat Peeters zien hoe de Wantijdijk wordt achtergelaten. Het afval dat er ligt is puinzooi vindt de Dordtenaar.

Op de drie foto's is onder andere te zien hoe het grasveld bezaaid is met plastic flessen en een chipszak. Peeters riep Handhaing Dordrecht en de Gemeente Dordrecht op om deze 'nummer 1 ergernis voor velen' aan te pakken.

Burgemeester Kolff heeft gereageerd dat dit ook wordt aangepakt, maar dat ze niet alles kunnen. ,,Het begint uiteindelijk wel bij schandalig gedrag van mensen die de rommel maar gewoon neergooien."

Handhaving Dordrecht is op de hoogte van het probleem, maar kan lastig maatregelen treffen: ,,Antoin, wij zijn op de hoogte van deze locaties. Afval zien liggen is één. Maar iemand het ZIEN weggooien, is een ander verhaal. Daarbij hebben de mensen ook nog de neiging zich netjes te gedragen als ze ons zien. Wij controleren daarom ook in burger. We doen wat we kunnen."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)