Arbeidsmarkt Dordrecht transgendervriendelijker

11 oktober 2018 10:54

De gemeente Dordrecht ondertekent vandaag een verklaring over transgendervriendelijk werkgeverschap. Deze verklaring is in 2012 (in Dordrecht !!) opgesteld door TNN, het Transgender Netwerk Nederland.

Transgenders hebben drie keer vaker dan gemiddeld een werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering, meldt het SCP. De verklaring van het TNN is een tienpuntenplan om werkgevers te helpen een vriendelijker werkomgeving voor transgenders te creëren en zo deze uitsluiting te voorkomen.

De ondertekening vindt niet toevallig op 11 oktober plaats. Deze dag is namelijk internationale Coming-Outdag. Zie dan ook alle regenboogvlaggen in de stad. Zo hees wethouder Peter Heijkoop dinsdagochtend vroeg de Regenboogvlag op het Stadhuis.

Dordrecht, dat dus (nu pas) de verklaring ondertekent is daarmee de negende gemeente in Nederland. Arnhem ondertekent ook vandaag en Enschede, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Lelystad, Amsterdam en Zwolle gingen hen voor.

Ook sinds vandaag is op de website van TNN een gids voor een transgendervriendelijke werkvloer te downloaden, met praktijkvoorbeelden, wetenschappelijk bewezen interventies en tips. (Foto's: Fokko van der Straaten)

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)