Avondvierdaagse: alleen als het echt onweert gaat het niet door

Update: de avondvierdaagse van avanavond gaat niet door. "Het is niet veilig om het door te laten gaan", licht bestuurslid Rob Geway van de organiserende wandelsportvereniging W.I.K. het besluit toe.

Lees meer in ons artikel: Start avondvierdaagse vanwege verwacht noodweer afgelast

De avondvierdaagse start dinsdagavond gewoon, tenzij het daadwerkelijk gaat onweren. "Maar dat is nog afwachten", zegt Rob Geway, bestuurslid van de organiserende wandelvereniging W.I.K.

¨Het gaat altijd door, ook met een beetje regen. Donder en bliksem is een ander verhaal, maar dat is nog afwachten." Het ziet er op de zonnige dinsdagochtend nog niet naar uit, maar in de loop van de middag slaat waarschijnlijk het weer om. Er worden zware onweersbuien voorspeld, met kans op zeer zware windstoten, veel regen en hagel.

Als het lopen door onweer daadwerkelijk niet door kan gaan, is het volgens Geway nog even de vraag hoe de duizenden deelnemers worden geïnformeerd. "Dat zien we dan wel weer, en het komt altijd wel goed."

Het is voor de 73e keer dat de avondvierdaagse dit jaar van start gaat. Het jaarlijks terugkerende evenement gaat om 18:30 uur van start op Sportcomplex Reewegaan het Halmaheiraplein. Deelnemers kunnen kiezen om 5 of 10 km per avond te lopen.

Hoelang de avondvierdaagse nog in deze vorm doorgaat is onduidelijk. Het bestuur van W.I.K. die de avondvierdaagse organiseert is namelijk boven de 70. “We willen nog wel, maar het houdt een keer op,” vertelde voorzitter Rika Geway (76) eerder tegen RTV Dordrecht. Haar man zet op zijn 82e nog steeds de routes uit.

Geway denkt dat over vijf tot tien jaar de avondvierdaagse niet meer bestaat. “Als er geen mensen zijn die bereid zijn zich in te zetten voor een gelegenheid als de avondvierdaagse, dan houdt het op.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)