Basisscholen gaan zelf huisvesting verzorgen

12 oktober 2017 13:12

De gemeente wil de zorg voor huisvesting van het basisonderwijs overdragen aan de schoolbesturen van het Primair Onderwijs. Die zijn inmiddels aan de besluitvorming begonnen. Het Voortgezet Onderwijs wil dat niet.

De gezamenlijke besturen van het PO denken de komende 16 jaar zo’n 50 miljoen euro te kunnen investeren.Zij denken dat door onderling overleg efficiënter te kunnen doen dan de gemeente. De besturen in het VO blijven apart hun aanvragen bij de gemeente indienen. Een aantal besturen vindt dat hun huisvesting al ruim voldoende is en ziet daarom het nut van overdracht niet in.
Het college van B&W gaat eind dit jaar een voorstel aan de raad doen voor deze gedeeltelijke overdracht. Volgens verantwoordelijk wethouder Peter Heijkoop is er veel tijd gestopt in het overleg met primair, secundair en speciaal onderwijs, onder onafhankelijke begeleiding. Deze begeleider, Max Hoefeijzers, zegt dat onderlinge onenigheid de belangrijkste reden is dat voor het voortgezet onderwijs niets verandert.
De overdracht brengt voor de scholen geen kosten met zich mee. Dat heeft de gemeenteraad in juni besloten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)