Basisschool De Bever heeft nu eigen fietsen

30 november 2017 12:20

Openbare Basisschool De Bever aan de Chico Mendesring heeft 20 fietsen gekocht. Daarmee kunnen leerlingen van de hoogste groepen veilig op pad voor bijvoorbeeld een excursie. De fietsen konden worden gekocht, dankzij een gift van 5000 euro van de Rabobank.

Het hebben van eigen fietsen is uniek voor een school. "Niet alle kinderen hebben een goede veilige fiets", zegt Marlon van Lent. Zij is directeur van De Bever. "Nu kunnen we veilig op pad." Mogelijk worden de fietsen ook uitgeleend aan leerlingen om in het weekend te gebruiken, maar dat is nog iets voor de toekomst. Voorlopig gaan ze eerst ervaring opdoen met het gebruik.

De Rabobank schonk 5000 euro. Rijwielzaak de Rooij maakte een mooie prijs en gaf er wat accessoires bij. De fietsen zijn de komende drie jaar verzekerd. Van Lent hoopt dat de fietsen toch zeker tien jaar meegaan. "Het zou mooi zijn als we kunnen samenwerken met het praktijkonderwijs. Dan leren onze kinderen hoe ze bijvoorbeeld banden moeten plakken en blijven onze fietsen in goede conditie.

De leerlingen hebben de rijwielen gisteren lopend opgehaald. Ze staan in een omheind deel van het schoolplein. "We hopen er binnenkort een dak om te kunnen maken, zodat ze ook droog staan", zegt Van Lent. Nu staan ze onder een zeil met een lang kettingslot door de wielen.


http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)