Bewegen tegen geheugenverlies

06 november 2017 11:45

Mensen met beginnende dementie konden vanochtend terecht bij korfbalvereniging Sporting Delta om te bewegen en met elkaar koffie te drinken. Het was de officiële opening van de wekelijkse inloop.

Vanaf nu kunnen mensen met geheugenproblemen iedere maandagochtend van 9.30 tot 11.30 uur in- en uitlopen bij Sporting Delta. "Er zijn altijd beweegcoaches en een dementieconsulent aanwezig. De mensen kunnen zelf een programma samenstellen, of ze nu willen bewegen of gewoon in een andere omgeving zijn", zegt Conny Bouwer, de projectleider van de inloop. "Het is bewezen dat je geheugenverlies minder hard achteruitgaat als je beweegt, dus daarom zijn de beweegcoaches er." Wethouders Reynvaan en Lambregts waren aanwezig om de inloop te openen. "Ik vind het erg mooi dat dit initiatief er is. Bewegen is niet alleen belangrijk maar ook erg leuk", zegt Reynvaan.
De inloopochtend is niet alleen voor mensen met geheugenverlies. "Ook mantelzorgers zijn welkom", zegt Bouwer. Jeannette Bosch was met haar zus gekomen. "Mijn zus heeft de diagnose van dementie gekregen, en ze is net verhuisd van Amsterdam naar Dordrecht", zegt ze. "We zijn nu aan het kijken of dit iets voor haar is en wie weet kunnen we er een wekelijkse activiteit van maken."

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)