Bewoners Beverwijcksplein spreken tijdens vergadering tegen appartementencomplex

19 juni 2017 17:02

De bewoners van de Mattijs Balenstraat en Beverwijcksplaats spreken dinsdagavond tijdens de vergadering van commissie Fysieke Leefomgeving. Ze protesteren de bouw van een appartementencomplex op de plek van het voormalig ANWB-kantoor.

Het appartementencomplex, de 'Johan van Beverwijck' moet 27,5 meter hoog worden. Dat betekent schaduwval aan de kant van de Spuiboulevard en verlies van privacy in de tuinen van omwonenden. Dat het gebouw 25 meter hoog mag worden, is al toegekend, maar bewoner Matthijs Reppel hoopt dat het college van burgemeester en wethouders deze beslissing nog terug draait. "We gaan proberen de politiek ervan te overtuigen dat de toestemming om van 20 naar 27,5 meter te bouwen, dat dat geen goed idee is. En dat kunnen ze nog tegenhouden." 


In het originele bestemmingsplan was de maximale hoogte 20 meter. Toen er even sprake was van de bouw van een bioscoop, werd dit naar 25 meter opgehoogd. De bioscoop is ondertussen bij het Energiehuis gebouwd, maar de maximale hoogte blijft gelden voor het nieuwe complex. Bij elk bestemmingsplan is het mogelijk om 10 procent af te wijken van de regels, als dat toevallig zo uitkomt in de plannen, en de aannemer is van plan daar gebruik van te maken. En dus wordt het gebouw 27,5 meter, 9 verdiepingen, hoog. Het witte kantoor dat er nu staat, is 15 meter hoog.

Wanneer de definitieve beslissing wordt genomen, is nog niet bekend.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2017 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)