Bijna zover: nieuwe dienstregeling Qbuzz gaat zondag in

Verschillende stads- en streekbussen in de Drechtsteden en de Alblasserwaard rijden vanaf zondag volgens een nieuwe dienstregeling. Qbuzz hoopt hiermee de problemen op te lossen die na de start in december vorig jaar ontstonden.

Qbuzz nam het vervoer in de regio Dordrecht op 9 december over van Arriva. Sindsdien klagen passagiers over bussen die niet op tijd rijden en chauffeurs over verouderd materiaal.

Naar aanleiding van die klachten heeft Qbuzz in samenwerking met de Provincie Zuid-Holland, die opdrachtgever is, het lijnennet op verschillende plekken aangepast.

Per 31 maart, morgen dus, gelden voor diverse buslijnen andere rijtijden en optimalisaties, waardoor de kans op uitval en vertraging afneemt. In het kort staan hieronder de belangrijkste veranderingen beschreven.

Wijzigingen

De dienstregeling van de lijnen 4, 90, 316, 387, 388, 488, 489 en 491 is veranderd. Op sommige momenten van de dag bleek dat de dienstregeling te krap was.

StadsBuzz 4 rijdt in de spits niet meer tussen de Laan van Europa in Dordt en bedrijventrerrein Dordtse Kil III en wordt zo betrouwbaarder voor reizigers van/naar Staart, Wielwijk en Papendrecht, omdat de filegevoelige kruising N3/A16 vermeden wordt.

StadsBuzz 10 rijdt alleen tussen P+R Weeskinderendijk, Centraal Station en de binnenstad. Dit zorgt voor betere ontsluiting van het centrum. Deze bus rijdt niet meer door naar Dordtse Kil.

StadsBuzz 8 rijdt voortaan door naar Dordtse Kil III via een al bestaande busbaan. Zowel in de ochtend- als avondspits komt er één extra rit bij.

De nieuwe buslijn 9 neemt de ritten over die nu nog als lijn 10 rijden naar Dordtse Kil en Krabbepolder. De betrouwbaarheid op beide lijnen neemt volgens Qbuzz daardoor toe.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)