Dordrecht, Netherlands

BLOG: DJ Paul Elstak laat Statenplein beven

Onze razende reporter Jordy Nijenhuis proeft dit weekend weer de gezellige sfeer in de stad tijdens Big Rivers. Hij houdt op RTV Dordrecht een blog bij over zijn belevenissen.
Jordy Nijenhuis | 14 juli 2019 11:15 | Aangepast op 14 juli 2019 11:15

De zaterdag begint traditioneel met aMeezing. Verschillende liedjes worden uit volle borst meegezongen. Het is  druk, super druk! Niet aan te ontkomen tijdens de jaarlijkse sing-a-long zijn de bewegende heupjes. Nummers als 'Daar in dat kleine café' worden voor het eerst door een orkest, Timbre Divers, begeleidt en dat zorgt voor een, op Big Rivers, nieuwe beleving. 

Ik merk dat het net als voorgaande jaren lastig is om een keuze te maken uit de ruim 145 artiesten die optreden. Ik besluit te wachten op The Kik. Zij betraden de Metz Stage. Duizenden mensen zien de mannen rocken op het podium. De organisatie heeft het terrein afgesloten, het stond VOL. Ook hier geen gebrek aan swingende heupjes en meezingers. Het eerste uur zit vol energie en power, de laatste 30 minuten zijn wat trager en vooral muzikaal. Dat is jammer, want de energie die ik voel raak ik een beetje kwijt. Opvallend detail: Dave vond een brief op het podium met de tekst 'Wij willen slapen', geschreven door kinderen. Volgens Dave kennelijk een protest, 'wat een tering ouder ben je dan, ga dan niet in de stad wonen', zei hij. 

Door naar Neil Diamond (nou ja, z'n look-a-like dan, met slechte pruik) op het hoofdpodium. Een plein vol mensen zongen mee op onder andere 'Sweet Caroline'. Ik ken te weinig van Diamond en besloot dat deze band niet voor mij is weggelegd. Op naar het Statenplein. Daar waren de marktmannen en festivalleiders druk bezig met het op tijd klaar maken van het terrein voor, jawel, DJ Paul Elstak. 

Om half acht gingen de hekken van het podium open, binnen 5 minuten besloot de organisatie dat het vol was, er mocht niemand meer bij. Elstak opende zijn show met Rainbow in the Sky. Het publiek ging gelijk uit hun dak. Het kan dan ook niet anders dan dat omwonenden schuddend op de bank zaten en dat er in het Dordrechts museum een schilderij van de muur is komen zetten. 

Big Rivers heeft dit jaar te maken met topdrukte: meerdere keren hebben ze podia moeten sluiten om dat het vol stond. Het is en blijft een gigantisch leuk feestje voor jong en oud. Bijzonder, er ligt bijna nergens afval. Dat komt met name doordat men eenmalig een Big Rivers-glas moet kopen. Daarnaast zijn er zoals alijd op Dordtse evenementen veel prullenbakken. 

Vandaag staat er weer veel op de planning: Toontje Lager is om 16:00 uur te zien op het Statenplein, twee uur later staat op het zelfde podium Danny Vera. Vanavond sluit de Beatles Tributeband The Bits het festival af. Ik kijk inmiddels uit naar mijn bed en een goede nachtrust, maar had het niet willen missen. 

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Verkeerschaos centrum: 'We moeten door de zure appel heen'

Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in de stad. Er...

'Ook NAC-supporters genoten stiekem van FC Dordrecht'

De Dordtse wondertrein blijft maar doordenderen. Ondanks een stroeve start (en een merkwaardig incid...

112-nieuws: telefoon belt zelf 112 en Papendrechter verdacht van phising

Nietsvermoedend rijdt een automobilist dinsdagavond weg bij de Grote Nes in Oud-Alblas. Het geluid v...

‘Heeft Nielson een zoontje gekregen?’ Dordtenaren verrast met beschuit met muisjes

Geboortenieuws op het Stadhuis: burgemeester Wouter Kolff is opnieuw vader geworden. En daar zijn Do...

Dordrecht stapt over op turfvrije potgrond

De gemeente Dordrecht stopt met het inkopen van potgrond met turf. In plaats daarvan gaat de gemeent...

Onderwijsmuseum zoekt kinderen voor kinderbestuur

Hoe maak je een museum aantrekkelijk voor kinderen? Om daar een antwoord op te krijgen, zoekt het Na...