Boetes voor rijden door groen licht op Laan der Verenigde Naties

11 juni 2019 10:20

"Belachelijk", zo kwalificeert Dordtenaar Jaap Grootendorst twee bekeuringen, die hij kreeg voor rijden door groen licht. Het overkwam hem op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.

Op weg naar huis werd hij begin mei ter hoogte van de oprit naar de A16 geflitst. Een week later gebeurde dat opnieuw. Dat ontdekte Grootendorst toen de boetes in de brievenbus vielen.

"Beide keren reed ik door groen licht rechtdoor en ben ik na de verkeerslichten een baan naar links geschoven. Dat mag ook gewoon. Ik betaal geen boetes voor iets wat ik niet gedaan heb."

Hij belde met het Centraal Justitieel Incasso Bureau en kreeg te horen, dat hij er van verdacht werd twéé rijstroken op te schuiven en zo een rood licht voor linksaf te omzeilen.

"Onzin", zegt hij; "want ik ging de rijksweg niet op, maar reed gewoon rechtdoor naar huis." Op de door hem opgevraagde foto's van de vermeende overtredingen wordt veel duidelijk.

Te zien is in beide gevallen, dat hij op de eerste foto groen licht passeert en op de tweede - die tientallen meters verderop genomen wordt - rijdt op de baan waar het licht op rood staat.

Ondanks dat bewijs zijn de boetes (nog) niet geseponeerd. "Ik moet zelf bezwaar maken. Wie daar geflitst wordt moet echt de foto's opvragen, want ik ben vast niet de enige..."

De flitspalen vallen onder verantwoordelijkheid van het CVOM, de verkeersafdeling van het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder zegt het probleem niet te kennen, maar deze zaak uit te zoeken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)