Braga: “Gewoon weer zuur dat je met lege handen staat”

RTV Dordrecht sprak na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles met trainer Claudio Braga over de wedstrijd, het gemis van spelers en de komende week.

Hoe ging het?
“Na onze verloren wedstrijd in Eindhoven heb ik de jongens 2 dingen gevraagd. Plezier houden en reactie. Een reactie ga je dan uitleggen in aanvallend en verdedigend opzicht. En we hebben wel hiervoor gekozen, niet om met 5 verdedigers achterover te leunen.”

“Het is gewoon pressie spelen, de bal willen hebben, jezelf niet verstoppen. En dan met opkomende backs in dribbelen, gebruik maken van de verdedigers en diepgaande middenvelders hopen dat je er komt.”

“Ik denk ook dat het redelijk tot goed is gegaan want in de de eerste helft creëren wij denk ik 2 of 3 goede kansen en dan is het gewoon weer zuur dat je met lege handen staat.”

Op het gebied van reactie werd de omschakeling een paar keer goed benut, er werden kansen gemaakt.
“Daar heb je gelijk in. Op het moment dat je de aanval zoekt en je weet dat je daarin balverlies kunt hebben. Dan moet je in een snelle reactie weer kunnen omschakelen en dat heeft het team heel goed kunnen volhouden.”

“Go Ahead werd ook helemaal teruggedrongen, ik denk echt dat wij hier een hele goede wedstrijd hebben gespeeld maar we moeten wel dat om gaan bouwen tot goals en punten.”

Want dat lukt nog moeilijk, ook al was Dordt er soms erg dichtbij.
“Ja, daar moet ik je ook gelijk in geven. Op dit moment samen met Johan Versluis geloven wij er niet in dat we een ander speelstijl moeten kiezen want daar zit te weinig ontwikkeling in. Dat is niet proactief dat hoort denk ik ook totaal niet bij de stand in de regio.”

Een van de aanvallende spelers was er vanavond niet bij, miste u Jeremy Cijntje?
“Ja, ja. Vooral de diepgang, de snelheid en de explosiviteit om in de ruimtes te komen. Ik vind wel dat Oussama daarin voor een redelijke bedreiging heeft gezorgd maar dat is wel een heel ander type jongen. Dat is verder niet erg maar je mist wel de diepgang van Jeremy Cijntje, absoluut.”

Wat vond u van de verdediging?
“Beide goals komen we er niet goed uit, laat dat heel duidelijk zijn. Ik vind dat we in aanvallend opzicht wel veel initiatief hebben getoond en dat vind ik van alle 4. zowel het in dribbelen als het opkomen vond ik prima, daar geef ik ze ook een groot compliment voor. Maar goed, ze staan er ook om te verdedigen en dan zijn 3 goals toch weer te veel.”

Keeper Petar Stoskovic kwam regelmatig erg ver uit zijn doel, eenmaal kwam hij naar de rand van het strafschopgebied en ging hij in duel met Thomas Verheydt.
“Ik kan het even niet voor me halen maar als dat zo is moeten we dat maar op de beelden terugkijken. Uiteindelijk wil je dat er een stukje agressiviteit in is met het opkomen, met het leidinggeven, het goed wegzetten, ook keuzes maken als wij aan het opbouwen zijn daar kwam hij een paar keer niet goed vanaf.”

“Andere keren heeft hij het ook fantastisch uitgespeeld, het is en keeper die goed traint en een heel goed karakter heeft dus ik vond dat hij een kans had verdient. Wij gaan gewoon weer kijken wie wij maandag opstellen.”

Ook Stankov was vanavond afwezig, die mistte u waarschijnlijk ook?
“Die mistte we zeker. Stankov had een pijntje aan de onderrug. Daarin kun je zeggen pijn lijden, je moet spelen. Maar wij vonden dat het verstandig was hem even de rust te geven. Ik denk dat als hij het had geforceerd het misschien wel zou lukken maar ik vind dat zijn vervanger Lewis Montsma het op zich goed heeft gedaan en dat is ook heel fijn. Dat of je nu keuze A of keuze B hebt de jongen betrouwbaar voor je zijn.”

Nu komt er een zware week aan met twee uitwedstrijden tegen Volendam en FC Twente, hoe kijkt u daar naar uit?
“We zullen gewoon weer kracht moeten tonen en goed voor de dag komen. Ik vind het absoluut niet onmogelijk ik denk wel dat het een heel grote uitdaging wordt om maandag naar Volendam te gaan en vrijdag naar Twente. Maar aan de andere kant, dat is wel wat wij willen. We willen leuke wedstrijden hebben waar we getriggerd worden en dat is elke week weer en de volgende is dan Volendam.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)