Braga tevreden na wedstrijd tegen Almere, "loon naar werken"

RTV Dordrecht sprak na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Almere City FC met trainer Claudio Braga over de wedstrijd, de wissels en zijn gele kaart.

Hoe ging het?
“Een sterk begin, zowel aanvallend als verdedigend wist het team het goed in te vullen. Dat trek je ook nog door na de rust en dan kijk je op het scorebord en sta je 3-0 voor. Ik denk dat iedereen super tevreden is, loon naar werken vind ik.”

“Dan wordt het nog even spannend in de eindfase, met tien man, teveel achteruitlopen et cetera. Maar goed, al met al is het gewoon een zeer positieve middag geweest voor ons. En ik wil onze supporters weer bedanken voor al hun steun.”

Weer die blessuretijd waarin het de afgelopen wedstrijden ook al in misging. Het werd nu weer spannend.

“Ja, dat klopt helemaal. Dat stel je ook gewoon terecht. Als je kijkt naar de wissels die we hebben laten plaatsen met Jeremy en Simon. Dan hoop je dat zij aan de zijkanten kunnen komen en dat je terug kan bijten. En wat terug kunt doen door kansen te creëren, de snelheid te benutten van die jongens. Daar hebben we denk ik iets minder uitgehaald dan de kwaliteiten zijn van die gasten.”

Waarom deed u 3 wissels?

“Omdat ik vond dat wij voorin, hoe moet ik dat zeggen, frisse spelers nodig hadden. Ik heb eigenlijk gedacht, net zoals bij RKC afgelopen vrijdag, op het moment dat je aan de zijkant wisselt hoef je daar niet minder op te worden. In tegendeel zelfs, wij krijgen veel meer diepgang.”


“Ik denk dat Almere dan veel meer moeite zou hebben met onze spelers. Ik geloof wel natuurlijk dat voor mensen die dat niet gewend zijn het een beetje paniekerig oogt maar dat is absoluut niet zo, ik zou het volgende week weer doen.”

Want 3 spelers wisselen is wel een risico. Oussama Zamouri bijvoorbeeld bleef liggen in het strafschopgebied, als hij was uitgevallen stond u met 9 man.
“Ja, maar ik ben ervan overtuigd dat wij het zelfs met 8 man hadden kunnen redden. Anders had ik dit niet gedaan.”

Nu kreeg Thomas Kok twee keer geel en dus rood, wat vond u daarvan?
“Zeker jammer, maar ik moet het beeld nog even terugzien. Het is denk ik een situatie waarin hij met een sliding in het duel gaat.”

“Als je Thomas Kok de laatste weken volgt dan speelt hij echt zoals wij vandaag weer hebben gezien, heel scherp daarmee wint hij ook heel veel duels dus ik ben juist blij dat we zo een attitude in het veld hebben.”

“Weet je, voordat ik hier aan deze uitdaging begon kreeg ik heel vaak te horen dat het team te jong was, te naïef en dat we daardoor vaak werden afgeslacht. Het is wel een stukje gedragsverandering wat in het team is gekomen en wat ons uiteindelijk ook de punten geeft.”

Er was ook nog een gele kaart richting de bank. Volgens mij was die voor u.

“Ja, die was voor mij. Zoals ik hier voor een camera wel eens zeg dat ik beelden terug moet zien hoop ik dat de scheidsrechters dat ook doen. Want ik zie echt voor mijn neus gebeuren dat Daniel Breedijk indribbelt en dat hij een lange pass wil geven naar de overkant, naar Jeremy Cijntje. Op het moment dat hij de pass wil geven wordt hij getackeld van achteren.”

“Volgens mij is dat een overtreding, hij liet doorspelen en dan geef ik een reactie. Volgens mij vond die meneer dat niet zo leuk en dan geeft hij mij een kaart. Ik denk dat mijn kaart onterecht is.”

Nu waren er ook reacties uit het uitvak. Ik verstond niet precies wat er werd geroepen maar volgens mij ging het over de moeder van een van de spelers.
“Ja, super lelijk. Hoort niet in het voetbal thuis. Maar ik kan daar niks aan doen.”

Nu komen er nog 2 wedstrijden, 1 uit en 1 thuis. Hoe kijkt u ernaar uit?

“Met heel veel uitdaging en ambitie, volgens mij heb ik dat wel vaker gezegd. Wij hebben een heel duidelijke compromis met elkaar waarin we tot de laatste seconde met elkaar maximaal gaan voor de maximale punten.”

“Maar voornamelijk willen we gaan met goed voetbalspel. Dat is waar we voor staan en wat we willen. En dan gaan we zien hoe we dat vrijdag gaan invullen, maar wij zijn van plan om een goede wedstrijd te spelen en gaan voor de winst.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)