Buitenspelen voor het goede doel

Kinderdagverblijf Stadstuintje en NatuurlijkSportief Dordrecht hielden zaterdag een buitenspeelmiddag voor stichting Hartenkind. Daarmee werd 415 euro opgehaald.

De kinderen spelen buiten voor en met kinderen die een hartafwijking hebben, vertelt Teun van der Klis van NatuurlijkSportief. “Het is belangrijk om in beweging te blijven en alles wat er in zit uit kan halen tijdens het spelen zodat je hart toch fit en gezond blijft.”

Kinderdagverblijf Stadstuintje steunt elk jaar een goed doel. “We hebben dit jaar voor Hartekind gekozen omdat de ambassadeur van de speelmiddag zelf een hartprobleem heeft. Hij is een vriendje van mijn zoon en dus komt het allemaal heel dicht bij”, vertelt Sandra van der Mijle van het Stadstuintje.

Dagelijks worden er vier kinderen in Nederland geboren met een hartafwijking, elke twee dagen overlijdt een kind aan de gevolgen ervan. Voor onderzoek naar de oorzaak van hartziekte is geld nodig. Het kinderdagverblijf zamelt de komende tijd nog meer geld in voor de stichting. Dat doen zij door onder andere het inzamelen van statiegeld.

Op 10 september wordt nog een zomerfeest gehouden. De opbrengst van die dag wordt dan samen met de opbrengst van buitenspeeldag overhandigt aan Stichting Hartekind.

www.youtube.com/watch?v=_zC36iYfdU8

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)