Burgemeester opent 'nieuwe' tijdelijke brandweerkazerne

Burgemeester Wouter Kolff nam zaterdagochtend de tijdelijke brandweerkazerne op de Noordendijk officieel in gebruik. Deze uitrukpost is nodig om dat de kazerne op het Oranjepark verbouwd gaat worden. Tijdens die verbouwing kan de brandweer daar niet blijven omdat ze geen zekerheid hebben dat de wagens weg kunnen als het nodig is.

“Wij moeten als brandweer binnen een bepaalde tijd bij een brand of ongeval zijn. Door de verbouwing op het Oranjepark kunnen we die tijd niet garanderen. We hebben gezocht naar een andere locatie zodat we kunnen voldoen aan de norm”, vertelt Marcel Huijbrechts van de veiligheidsregio.

Er is wel het een en ander veranderd door de verhuizing. De kantoren en de alarmcentrale zitten nu ergens anders in de regio. Uiteraard zijn wel de brandweerlieden en hun spuitwagens mee verhuist. Zij kunnen daar net als op het Oranjepark slapen, sporten en eten.

Het is natuurlijk de bedoeling dat de brandweer weer terug gaat naar hun eigen plek op het Oranjepark maar dat zal jaren gaan duren zegt Huijbrechts. “Het is afhankelijk van hoe snel de ontwikkelingen van de bouw aan het Oranjepark gaan.” De verwachting is over minimaal drie jaar weer terug te keren naar een nieuwe kazerne op de oude plek.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)