Camera’s moeten overlast Leger des Heils beperken

10 januari 2019 17:25

Waar de bewoners zo bang voor waren, is toch gebeurd. Nu het Leger des Heils de dagopvang naar het Kromhout heeft verplaatst zien ze in die buurt de overlast toenemen.

Het Leger des Heils besloot de dagopvang te verplaatsen van de Dubbeldamseweg naar het Kromhout, waar zich ook al de nachtopvang bevindt. Ze hoeven dan niet meer heen en weer te lopen.


De bewoners waren hier tegen, omdat ze bang waren dat de overlast zou toenemen. Inmiddels constateren ze dat dit inderdaad het geval is.

”We zien de overlast toenemen. Er zijn veel mensen die in het Kromhout en het Kasperspad hangen. Op het terrein van het leger mogen ze niet gebruiken. We zien nu dat ze in de portieken gaan staan blowen,” vertelt Annette Dubbeld van het Actiecomité Kromhout-Kasperspad. “Vorige week werd er iemand eruit gegooid. Dan trekken ze hun handen van die persoon af . Deze ging bij mijn buren in de tuinstoelen slapen.”


Ook andere bewoners zien dat de overlast is toegenomen. Ze hebben het dan over dealen, vechtpartijen en buurtbewoners lastigvallen.

De gemeente heeft inmiddels camera’s geplaatst in onder meer het Kromhout en op het Vrieseplein. Ook deze helpen niet veel. Volgens een van de bewoners wordt er nu gedeald in het Kasperspad. Daarnaast blijven de camera’s 3 maanden staan. Veel bewoners zijn juist bang wat er gaat gebeuren als het weer warmer gaat worden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)