Circus verwelkomt oudere Dordtenaar

Een nieuw Nederlands circus is neergestreken op de Laan van Europa, Circus Maximum. In februari speelde ze voor het eerst een voorstelling, en die is vanaf donderdag ook in Dordt te bewonderen.

Naast clowns en acrobaten zijn er ook dieren, zoals paarden en honden te zien in het circus. Zij worden getraind door middel van beloningen, legt directeur Kevin van Geet uit. "Als ze iets verkeerd doen dan doen we het gewoon opnieuw."

De opbouw van het circus dit weekend werd even verstoord toen er een verdwaalde hond de weg overstak, “Het baasje was nergens te bekennen,” vertelt Van Geet. “Hij heeft daarom even een nachtje bij ons geslapen totdat de dierenambulance hem ophaalde."

Uiteraard hoopt het circus dat hun show een volle tent trekt. Onder de bezoekers zijn sowieso 815 ouderen uit Dordtse verzorgingshuizen die door de gemeente zijn uitgenodigd voor het circus in het kader van project Je bent niet alleen.

Donderdag begint om 19:00 uur de première van de show in Dordrecht. Ook vrijdag, zaterdag en zondag zijn er shows te zien. Daarna hebben de artiesten en dieren een paar dagen rust. Vanaf Witte Donderdag tot en met Tweede Paasdag komen ze weer in Dordt in actie.

www.youtube.com/watch?v=Alc_YY2wUjk

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)