Claudio Braga na verloren wedstrijd tegen Jong FC Utrecht: “Dit is ook voetbal”

RTV Dordrecht sprak na afloop van de laatste wedstrijd uit het seizoen met trainer Claudio Braga over de wedstrijd.

Hoe ging het?
“Een wat mindere eerste helft, een wat betere tweede helft waarbij ik denk dat je, op basis van de tweede helft, wat meer verdient. Aan de andere kant, dit is ook voetbal en dit is iets wat ons al meerdere keren is overkomen en het is even pijnlijk natuurlijk. Maar wij moeten dit eerder zien af te ronden en dat hebben we weer niet gedaan. Dus dan loop je hier tegenaan.”

Weer de blessuretijd waarin het fout ging.
“Weer de blessuretijd, ja ik kan er niet meer van maken. Ik kijk meer naar de actie van wat er precies is gebeurd en dat is eigenlijk wat deze tegenstander een beetje typeert. Een tegenstander waarbij je ver inzakt, wacht op de omschakeling en dan aanvalt. Dat hebben zij goed gedaan en helaas laten wij het weer toe.”

Wat was uw moment van de wedstrijd?
“Het moment van de wedstrijd vond ik zeker het moment dat wij de 1-1 maken met nog ruim de tijd om door te gaan en daarin kansen blijven creëren. Ik denk wel dat dat een moment is waarbij veel positieve energie loskomt in de groep. Dat zag ik ook gebeuren en we hebben er met zijn allen in geloofd dat de 2-1 aan onze kant zou vallen.”


“Aan de ene kant ben ik trots dat onze spelers blijven zoeken want het wat we willen en het type voetbal dat we willen spelen. Proactief zijn, heel veel initiatief nemen. Maar goed, dan weet je ook dat je hem van de andere kant tegen krijgt.”

Want kansen zijn er geweest, een paar hele mooie zelfs. Waarom gingen ze er niet in?
“Ik wou dat ik het antwoord had. Ik weet zeker dat de spelers wel de bedoeling hadden om de bal binnen te schieten en ik ben blij dat we initiatief nemen, zoeken, tempo willen hebben, ballen via de zijkanten, ballen tussen de linies.”

“Wij willen graag vooruit gericht spelen. Dat hebben we ook gedaan maar je staat wel met lege handen en dat had de spelersgroep vandaag niet verdiend.”

Nu was er een opmerkelijk moment, de 1-1 valt en daarna gebeurt er iets met Crycensio Summerville. Zag u wat er gebeurde?
“Ik heb het niet kunnen zien. Daar heb ik een staf voor om dat op te vangen en te laten reflecteren. Ik ben doorgegaan met het coachen van mijn wedstrijd maar ik denk dat het een stukje is wat hij op moet pakken en waar hij mentaal weerbaarder voor moet zijn. Uiteindelijk een stukje bewuster spelen.”

"Ik denk ook dat er genoeg weken zijn geweest waarin Summerville het hartstikke goed heeft gedaan dus we moeten het niet groter maken dan het is. Het is een ontwikkelpunt van hem en daar moeten de specialisten om hem heen mee helpen.”

Nu heeft u FC Dordrecht een half seizoen getraind, hoe kijkt u terug?
“Ja, toch wel zeer positief. Zeer positief in de punten die we gehaald hebben maar ook in de manier waarop. Het is een lijn die we door willen trekken maar dan wel met meer continuïteit en meer punten.”

“Maar over de manier waarop we onze wedstrijden hebben gespeeld kan ik niet ontevreden zijn. Daar kijk ik wel met een heel positief gevoel op terug. Wat mij trots maakt is dat er heel veel spelers zijn die een goede ontwikkeling meemaakten. Ik denk dat er heel veel jongens zijn die hebben laten zien dat ze toe zijn aan een volgende stap en daar ben ik heel tevreden over.”

En hoe nu verder?
“Mijn advies naar de club is dat we geen stap meer terug moeten doen in de manier van spelen, ook niet in de manier van trainen en hopen dat we voldoende kwaliteit kunnen krijgen om de lijn door te trekken naar volgend jaar en dat we het iets beter doen dan dit jaar.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)