Crabbehof kampt nog steeds met een ‘afvalprobleem’

14 augustus 2019 16:37

In Crabbehof ligt er nog steeds overtollig zwerfafval op straat. Roger Wagemans, iniatiefnemer om Crabbehof schoner te maken, is nu samen met vijf buurtgenoten al ongeveer acht maanden bezig om het afvalprobleem te verminderen.

Hoewel het afval in de afgelopen tijd al een stuk is afgenomen, valt er nog veel te winnen. Roger denkt dat het gebrek aan sociale controle één van de hoofdredenen is voor het overtollige zwerfafval. “Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar het is ook onze eigen verantwoordelijkheid. Elke bewoner is verantwoordelijk voor zijn eigen leefomgeving.” vertelt Roger. “Wat je ook vaak ziet is dat als er iets staat, mensen er ook meer gaan bij dumpen”.

Van de gemeente heeft Roger inmiddels een afvalkar en een extra HVC pas gekregen. Hiermee kan hij bijvoorbeeld vastgelopen containers losmaken of afval zelf verwerken. Eind deze maand gaat Roger samen met de gemeente en HVC om de tafel om verdere oplossingen te vinden voor het overtollige zwerfafval.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)