Delegatie uit Nigeria bezoekt Duurzaamheidsfabriek

13 september 2017 15:12

Een delegatie van werkgevers, opleiders en overheidsfunctionarissen uit Nigeria heeft maandag de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark bezocht. De groep wil weten hoe ze de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven kan verbeteren. De delegatie bezoekt nog meer instellingen en bedrijven in Nederland die actief zijn in de technische sector.

De delegatie is in de Duurzaamheidsfabriek rondgeleid. Ze hebben onder andere een simulator van een windmolen, een buizeninstallatie en 3D-printers bekeken. In de Duurzaamheidsfabriek wordt samengewerkt tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Dat zou voor leerlingen en studenten resulteren in een optimale aansluiting op de arbeidsmarkt.

In Nigeria hebben ze wel oren naar het onderwijsconcept in de Duurzaamheidsfabriek. “Het is voor ons heel leerzaam om kennis te maken met hybride onderwijs. Een dergelijk onderwijsconcept zou ook in Nigeria de symbiose tussen de leeromgeving en het bedrijfsleven accurater maken”, zegt Aisha Abubakar. Zij is de Nigeriaanse minister van Buitenlandse Zaken voor Industrie, Handel en Belegging en maakte deel uit van de delegatie. “Wij zijn dankbaar dat de Duurzaamheidsfabriek haar ‘best practices’ met ons heeft willen delen en keren met veel kennis en inzichten terug naar huis.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2018 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)