Dit is er vandaag op Koningsdag te doen in de stad

Hoewel het weer het wat te wensen overlaat is er vandaag op Koningsdag ook in Dordt heel wat te beleven. In dit overzicht zie je wat en waar. We zetten hieronder op een rijtje wat er allemaal te doen is op Koningsdag 2019.

Oranjemarkt
09:00-17:00 uur Rommelmarkt in het historisch centrum: Grote Kerksbuurt, Groenmarkt, Visstraat, Sarisgang en Kloostertuin .Tijdens deze markt kunnen particulieren hun tweedehands spullen verkopen (kraamuitgifte is al geweest). Het is een gezellige markt met in de Kloostertuin een kindermarkt. Op kleedjes (zonder kraamuitgifte vooraf) kunnen kinderen speelgoed verkopen. Ook bewoners van de Nieuwstraat, Hofstraat, Vriesestraat en Vrieseplein hebben de mogelijkheid om spullen te verkopen voor hun deur.

Aubade
10:30-11:00 uur Traditioneel toezingen van de jarige koning in gezelschap van de burgemeester van Dordrecht. M.m.v.: Jubals Big Band, Jubal Drum & Bugle Corps en kinderkoor De Kerkuiltjes. De vlag wordt gehesen door leden van de scouting.

Kinder- Rommelmarkt bij de molen
Rond de molen Kijck over den Dijck verkopen kinderen leuke spulletjes en speelgoed

Tafel van 100
11:30-13:00 Koningsbrunch waaraan 100 verschillende Dordtenaren met verschillende achtergronden kunnen deelnemen. Aanmelden via: dordrechtoranjecomite@gmail.com

Koningskermis Dubbeldam
13:00-00:00 uur Op het Damplein is er de jaarlijkse Kermis in het kader van Koningsdag.

Dancetour 2019
13:00-21:00 uur Jaarlijks dancefeest op de Spuiboulevard ter gelegenheid van Koningsdag met optredens door Lil Kleine, Jebroer, Bizzey, STUK, Ruthless, Afro Bros, Wessel S, Trobi en Bougenvilla.

Koningsdag op het Scheffersplein met diverse leuke optredens van gave bands zoals Skeftum.
13:00 - 18:30 uur Kijk op het facebook evenement voor het hele programma.

Finn's koningshouse
Met de juiste ingrediënten die je gewend bij Finn's én de juiste relaxte house tunes van 078 PODCASTS wordt er weer een tof feestje van gemaakt op het terras bij Finn's.

DJS Kingsfest

13:00-18:00 Muzikaal Koningsdagfeest waar vele lokale muzikanten nummers komen spelen. Akoestische popliedjes, blues- en jazz-grooves tot en met latin- en andere wereldse klanken: deze middag is als een muzikale koekhap-trip van alles dat door het jaar heen in DJS te zien en horen is.

Vuurwerkshow

22:30 Spectaculaire vuurwerkshow op het water bij het Groothoofd ter afsluiting van Koningsdag. 

Koningsdansjes
23:00 uur In Café de Vrijheid is er een dansfeest met Slumber (aka Kenny) en Rock DJ Bert.

Bron: VVV Dordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)