Doek Synode voor de tweede keer vernield

Vandalen hebben afgelopen zaterdag voor de tweede keer het doek dat ter herinnering van de synode opgehangen was bij de rechtbank in de Doelstraat vernield.

Het doek hing er omdat het in november 2018 vierhonderd jaar geleden was dat de Synode van Dordrecht begon. Maandenlang werd er in de Kloveniersdoele gesproken over verschillende onderwerpen, waaronder de positie van de kerk binnen de staat. De doele is afgebroken, maar stond ooit op de plek waar nu de rechtbank zit.

Het initiatief voor het doek was genomen zodat dit belangrijke stukje uit het verleden op een mooie manier herinnert kon worden door de Dordtse inwoners, en iets toe zou voegen aan het straatbeeld.

Initiatiefnemer van het doek Arie Boogerman is er kapot van. Dat dit nu al voor de tweede keer van de nacht van

zaterdag op zondag is gebeurd, doet hem vermoeden dat de vandalen wellicht een drankje teveel op hadden. Maar dat is absoluut geen excuus om het doek naar de vernieling te helpen, vindt Boogerman.

De eerste keer dat dit was gebeurd heeft de renovatie van het doek maar liefst achthonderd euro gekost. Om te voorkomen dat vandalen het nog een keer vernielen, wordt er nu over gesproken het doek na de restauratie zo'n tweeënhalve meter omhoog te plaatsen. Maar dat verplaatsen van het frame waar het doek in hangt, kost ook geld en het is nog niet bekend of dat er wel is.

www.youtube.com/watch?v=Pd6kfdor_fE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)