Dordrecht Lions doneert aan stichting Matchis

IJshockeyclub Dordrecht Lions doneerde zaterdag een cheque aan de stichting Matchis. De Dordtse ijshockeyclub schonk 4125 euro aan de organisatie voor stamceldonatie.


Bij de stichting kunnen mensen zich laten registeren als stamceldonor. Stamcellen kunnen mensen met een bloedziekte genezen. Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein.

Het geld is opgehaald via sponsorschaatsen door de jeugd, shirtsponsoring van het eerste team en individuele giften. Margot van den Akker van Stichting Matchis zegt dat dit een hoog bedrag is en dat daar best bewondering voor mag zijn.

Met het kinderschaatsen is het meeste geld opgehaald. Als bedankje kregen de kinderen een medaille met de tekst: 'Door jouw bijdrage heb je levens gered.'.

De club kwam in aanraking met Matchis door oud-speler Tom Barendrecht. Toen hij 17 jaar was, werd hij gediagnosticeerd met Acute Lymfatisch Leukemie (ALL) en heeft hij via Matchis een donormatch gevonden. Dankzij de stamcellen is hij genezen. Het geld wordt gebruikt om stamceldonoren te werven, typeren en registreren.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)