Dordrecht stopt geld in fietsbeleid

Het college van B&W wil ruim tweeenhalve ton van de raad voor verbeteringen in fietsveiligheid, comfort en doorstroming. Daarmee moet het fietsverkeer groeien van 27% nu naar 30% van het vervoer in 2024.

Van dat geld moeten de volgende maatregelen worden bekostigd:

Op de Brouwersdijk worden betonnen elementen en paaltjes verwijderd en de verlichting op twee kruispunten wordt aangepast. Ook de rode asfaltstrook bij de Frans Lebretlaan wordt hersteld.

Op diverse plaatsen wordt de parkeergelegenheid voor fietsen uitgebreid, zoals bijvoorbeeld in de Kolfstraat en in de Indische Buurt Noord.

De Bildersteeg is een belangrijke fietsroute vanuit De Hoven naar Sliedrecht en de Staart. Daar wordt verlichting aangelegd om het woon-werkverkeer per fiets te stimuleren.

Er start een proef met een fietsapp, waarmee verkeerslichten voor fietsers kunnen worden beïnvloed. Als de app actief is zal het verkeerslicht eerder op groen springen als de fietser nadert. Daarvoor hoeft de fietser de telefoon niet uit de zak te halen. (Dat is vanaf 1 juli sowieso verboden). Daarmee moet de doorstroming worden bevorderd.

In het najaar wil wethouder Rik van der Linden van bereikbaarheid de raad nieuwe voorstellen voor de periode 2020-2022 voorleggen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)