Dordrecht viert Bevrijdingsdag

In heel Nederland wordt vandaag bevrijdingsdag gevierd. Bevrijdingsdag is de nationale feestdag op 5 mei waarop de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 wordt gevierd. Nederland staat op 5 mei ook stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Wat is er in Dordrecht te doen?

Kermis
Vandaag is de laatste dag van de kermis in Stadspolders de kermis gaat open om half twee zondagmiddag en sluit om half 11 's avonds.

Bevrijdingsrock programma
In de stad bruist het van de muzikale bandjes tijdens het Dordtse Bevrijdingsrock. Nieuwkomer is de Kunst- en Antiekmarkt op het Nieuwkerksplein. Hier speelt om 14.00 uur Motörboat. Zij spelen daar rockcovers. Op de markt spelen zij een aangepaste, wat rustigere set.

Vanaf 15.00 uur draaien de dj’s van Vinyl Debiel de lekkerste muziek in Café De Tijd, uiteraard uitsluitend van warm klinkend vinyl. Om 15.30 uur begint bij Café De Vrienden de band Fash. Fash is een rock/bluesband met een vleugje funk op een bedje van punkmuziek.

Café 't Peerdt 17.00 The Rockshots
Café The Hide Away 18.00 LeBrock
Café 't Avontuur18.00 NoPoint
Café De Vrijheid22.00 Motorboat
Café Arina22.00 Mudbone

Bevrijdingsdag op RTV Dordrecht
Op 5 mei blikken we terug op de meidagen van 1940 met het bijzondere verhaal van Cornelia Nieuwenhuizen. Ze woonde ruim 40 jaar in Dordt. Bij het bombardement van Rotterdam verloor ze veel familieleden, die nog altijd niet vergeten zijn. Dit is te zien vanaf 18:00 uur op TV Dordrecht

Dit Weekend In Dordt, dat op maandag 6 mei te zien is, staat dit keer vanwege de meidagen in het teken van herdenken en vieren.


Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)