Dordrecht wil armoede aanpakken

12 januari 2018 19:39

Dordrecht wil vaart gaan maken met het aanpakken van de armoede in Dordrecht. In Dordrecht zijn veel mensen die op of rond de armoedegrens zitten.

Het probleem is groot in Dordt. In 2014 moesten ongeveer 6000 huishoudens rondkomen van een laag inkomen, dat is 11,7% van alle huishoudens in Dordt. Dit heeft vaak grote gevolgen voor de mensen die het betreft. Ze kunnen last krijgen van stress, een depressie of andere gezondheidsproblemen. Daarnaast hebben kinderen die in armoede opgroeien een minder goed perspectief dan 'normale' kinderen.

Momenteel gebeurt er al het een en ander voor mensen met een laag inkomen, maar de gemeente vindt dat no niet genoeg. Volgens wethouder Peter Heijkoop is er meer nodig om armoede en schulden te voorkomen, "Hoe eerder je signalen opvangt, des te meer ellende kun je in veel gezinnen voorkomen."

Daarom gaan de gemeente, de sociale dienst en maatschappelijke partners intensiever met elkaar samenwerken om de armoede aan te pakken. Belangrijk daarbij zijn het terugdringen van schulden, kinderen in armoede, werkende armen, gezondheid en armoede en energie-armoede.

Dit jaar gaat al een aantal zaken van start. Jongeren die 18 worden krijgen voorlichting over geldzaken en de gemeente gaat kijken of er eerder ingespeeld kan worden op zaken die vaak schulden veroorzaken, zoals een echtscheiding, overlijden of het verlies van een baan.

Ook wordt er aan gedacht om de Dordt-pas weer opnieuw in te voeren.

Heijkoop hoopt dat alle partijen in Dordt erkennen dat er snel iets aan armoede moet gebeuren en dat ze er ook een speerpunt van maken in hun verkiezingsprogramma's voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is dan makkelijker in de komende tijd meer geld beschikbaar te krijgen voor de armoedebestrijding.

http://

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)