Dordt krijgt eigen woordfestival

Literaire en poëtische teksten vinden op zaterdag 22 juni weer hun weg naar Dordrecht voor het woordfestival ‘Nooit Terug’ van Stichting De Stad. Daarmee willen ze het dichterschap van voormalig stadsdichter en ereburger van de stad Jan Eijkelboom eren.

De titel van het festival is gebaseerd op een beroemde dichtregel van de in 2008 overleden Dordtenaar: ‘Wat blijft komt nooit terug’. De verschillende optredens en voordrachten zijn op drie locaties. Bij Dordtyart, Villa Augustus of aan boord van de Dordtevaar.

De line-up bestaat voor een groot gedeelte uit artiesten die uit Dordrecht komen of er een band mee hebben. Zo geven Tom Dicke en Pieter Kooi geven een voorproefje van hun theatervoorstelling gebaseerd op Jan Eijkelboom. De Dordtse singer-songwriter PollyAnna geeft een optreden en de Dordtse dichters Kees Klok, Josse Kok en Jacoline de Heer geven een uitvoering.

Bovendien zal zangeres Jehanne Hulsman  optreden aan boord van de Dordtevaar en B&B DJ-Collectief Dordrecht zullen bij Dordtyart muziek draaien. Het programma en artiestenlijst van het evenement is te vinden op de website.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)