Dordtse bedrijven door FIOD onderzocht

14 juni 2019 12:15

Twee bedrijven in Dordrecht en Lijnden zijn 13 juni doorzocht door de FIOD. Drie mannen van 51, 46 en 43 jaar uit Zeist, Leiden en Dordrecht worden verdacht van het ontduiken van omzetbelasting en het doen van valse aangiften omzetbelasting en invoeraangiften. In totaal gaat het om een bedrag van 18,6 miljoen euro. Er is niemand aangehouden.

De drie mannen worden verdacht van het doen van onjuiste invoeraangiften en onjuiste aangiften omzetbelasting  voor  importeurs van e-commerce goederen uit China. De FIOD heeft beslag gelegd op fysieke en digitale administratie. Vermoedelijk hebben de verdachten als douane-expediteur en belastingadviseur meegewerkt aan constructies waardoor er in de EU geen omzetbelasting werd afgedragen. Producten kunnen daardoor online goedkoper aangeboden worden aan consumenten.

Daarnaast zijn vermoedelijke schijnconstructies gebruikt om betaling van omzetbelasting te voorkomen. Volgens die constructies zouden ingevoerde goederen worden doorverkocht aan ondernemingen in een ander EU-land en zou daar belasting worden betaald. Uit onderzoek blijkt dat deze buitenlandse ondernemers geen aangifte omzetbelasting hebben gedaan en ook geen belasting hebben afgedragen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)