Dordtse bijen- en honingmarkt bestaat 80 jaar

Wie houdt van honing of bijen kan binnenkort weer op de Reeweg rondsnuffelen op de jaarlijkse honing- en bijenmarkt. Er zijn 24 kramen met experts die informatie geven over bijen en hun honing, ook is er van alles te koop.


Het is dit jaar de 80e keer dat de Nederlandse Bijenhoudersvereniging de markt organiseert, een echte Dordtse traditie volgens Leo van der Heijden, Dordtse secretaris van de Nederlandse bijenvereniging. Er worden tussen de 1500 en 2000 bezoekers verwacht.

Oorspronkelijk was de bijenmarkt bedoeld als een manier om fruittelers en bijenhouders met elkaar in contact te laten komen voor het bestuiven van de fruitplantages. Tegenwoordig wordt de markt gebruikt om bijenhouders in contact te brengen met natuurorganisaties en kennis te delen.

De markt is dit jaar op 20 april van 10:00 uur tot 16:00 uur te bezoeken, en waarschijnlijk is dit de laatste keer. Het kan niet langer doorgaan vanwege de nieuwe woningbouw die zich daar zal plaatsvinden. Er is nog geen andere locatie gevonden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)