Dordtse gamers willen bloed doneren

13 september 2018 14:39

Acht Dordtse gamers hebben zich aangemeld om bloed te doneren. Zij spelen het spel League of Legends en krijgen als ze bloed doneren een nieuw uiterlijk van het karakter Tresh.

Bloedbank Sanquin hoopt met deze actie dat de gamers massaal bloed gaan geven en een nieuwe doelgroep te bereiken. Voor jongeren is het volgens de bloedabnk het niet vanzelfsprekend om bloeddonor te worden, wel zijn ze hard nodig om continuïteit van de bloedvoorziening te garanderen.

De bloedbank is blij met de nieuwe Dordtse aanmeldingen. In Dordrecht geven er op dit moment 5300 mensen bloed. Door een jaarlijkse uitstroom van 10 procent, door ziekte, ouderdom of emigratie, is de bloedbank met elke nieuwe donor blij. Of de gamers ook daadwerkelijk bloed gaan doneren is nog niet duidelijk. Zij moeten nog gekeurd worden.

Om de spelers te werven maakt de bloedbank reclame in het spel zelf. League of Legends is wordt dagelijks door tientallen miljoenen mensen gespeeld en is daarmee een van de populairste games ter wereld.

In de game spelen twee teams van vijf karakters tegen elkaar. De teams hebben allebei een basis en het doel is om elkaars basis te vernietigen. Daarbij is strategie, samenwerken en reactiesnelheid van groot belang.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)