Dordtse teams finishen in 'zware' Roparun

Op een natte Binnenrotte finishten maandag de tien Dordtse Roparun teams na een lange tocht vanuit Parijs, Hamburg of Almelo. In totaal gingen er 323 groep van start in de estafetteloop, allemaal met hetzelfde doel: geld ophalen voor mensen met kanker.

De Dordtse teams waren van het Albert Schweitzer ziekenhuis, School Vest, de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid, Sanidump, de Penitentiaire Inrichting, Result Laboratorium, Delta Warriors, Dordtse Klasse(n), de politie en TeamStoer.

De vorige editie van de Roparun bracht ruim vijf miljoen euro op, de opbrengst van deze editie wordt eind juni bekendgemaakt. Tot en met dinsdagmiddag was er zo'n 3,3 miljoen euro opgehaald. Het weer was een spelbreker voor de teams, de Parijse lopers hadden last van harde windstoten en menig team kreeg een Hollandse bui te verduren op de laatste dag.

Directeur Wiljan Vloet had nog wel een nieuwtje te melden: “Volgend jaar moet het weer ietsjes beter dan dit jaar. Antwerpen bijvoorbeeld. Daar hebben we nu de eerste link gelegd met de gemeente Antwerpen, ook een havenstad, ook een beetje overeenkomsten met Rotterdam en misschien moet daar iets moois uit groeien.”

youtube.com/watch?v=bGYqIy6IBwc

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)