Dordtse tiener krijgt taakstraf voor mishandelen jeugdtrainer

Een 19-jarige Dordtenaar is dinsdag veroordeeld tot 60 uur taakstraf. Die krijgt hij voor het mishandelen van een voetbaltrainer in februari 2018 in Zwolle. Dit deed hij voor de ogen van zijn pupillen.

Als de tiener weer de fout ingaat, hangt hem ook een celstraf boven het hoofd. Daarnaast moet hij zich laten behandelen, schrijft de krant De Stentor.

De Dordtenaar is één van de drie mishandelaars die is veroordeeld. De jongens behoren tot een vriendengroep rondom zaalvoetbalteam Young Boys uit Zwolle. Vier gemaskerde mannen kwamen vorig jaar het veld oplopen tijdens een voetbaltraining en begonnen de jeugdtrainer aan te vallen en te mishandelen met een stofzuigerslang.
Dankzij omstanders en de vader van de trainer werden de aanvallers verjaagd. De aanleiding voor de mishandeling is waarschijnlijk een zaalvoetbalwedstrijd, waar een gouden kettinkje zou zijn vernield.

Van de vier verdachten zijn er drie veroordeeld door de rechter uit Zwolle. Degene die niet is veroordeeld ontkent dat hij klappen heeft gegeven. De rechter heeft van hem niet kunnen vaststellen dat hij een actieve rol heeft gespeeld in de mishandeling.

De andere drie mannen kwamen allemaal uit Zwolle.

Lees ook: Dordtenaar mishandeld voetbaltrainer voor het oog van kinderen

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)