Een blik van Ton Kraayeveld op Dordt

Ton Kraayeveld is twee jaar lang onze stadskunstenaar geweest. Begin dit jaar heeft hij het stokje overgedragen aan Erik Sep. Om toch het mooie werk van Kraayeveld niet te vergeten is er van december tot zondag dit weekend een tentoonstelling van zijn werk, onder de naam stadswerken.

Ton Kraayeveld is twee jaar lang onze stadskunstenaar geweest. Begin dit jaar heeft hij het stokje overgedragen aan Erik Sep. Om toch het mooie werk van Kraayeveld niet te vergeten is er van december tot zondag 5 mei een tentoonstelling van zijn werk, onder de naam Stadswerken.

In deze tentoonstelling zijn schilderijen te zien van mensen of plekken in de stad. Eerst maakte hij er foto’s van en schilderde dit later in zijn atelier. Normaal maakt de kunstenaar strakke werken die gericht zijn op architectuur, dit was dus een hele andere ervaring voor de artiest. Vijf van de werken worden opgenomen in het regionaal archief, de andere werken worden verkocht of gaan terug naar het atelier van Kraayeveld. Ton: "Ik ben heel blij dat een deel van mijn werk naar het archief gaat en toch op die manier in het bezit van de stad blijft.”

Dordtenaren konden stemmen op hun favoriete stadswerk. Dit werd uiteindelijk de loempiakraam van meneer Xuan Truan. Dit schilderij werd zelfs gedrukt op een ansichtkaart.

www.youtube.com/watch?v=MZZcznQD4YE

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)