Essenhof beter bereikbaar met OV

08 november 2018 11:58

Begraafplaats Essenhof wordt beter bereikbaar voor mensen die met openbaar vervoer komen. Zij worden vanaf 1 januari 2019 op afroep met een elektrisch busje opgehaald bij de bushalte op de Krispijnseweg.

De mensen kunnen kosteloos gebruik maken van het vervoer naar de Essenhof. Dit elektrische busje gaat op maandag tot en met zaterdag rijden. Of ook de zondag hierbij komt, moet nog besproken worden.

Net als de rest van het plan. Het college stelt de extra pendelbus voor aan de gemeenteraad, die nog gaan stemmen of het busje er ook echt komt.

Al maanden is de bereikbaarheid een punt van discussie. Al meerdere ideeën zijn besproken: de Drechthopper, een lijnbus of een buurtbus. "Geen enkel idee heeft de meerderheid in de commissie gehad", vertelt wethouder Rik van der Linden.

"Het laatste woord is hier nog niet over gesproken", zegt Margret Stolk van de Verenigde Senioren Partij, die zich hard maken voor de betere bereikbaarheid. Zij zijn tevreden met deze, voor hen, tijdelijke oplossing. De partij ziet nog steeds liever een lijnbus langs de begraafplaats rijden.

Een halte bij de begraafplaats zelf bleek eerder niet mogelijk. Het is voor Qbuzz economisch niet haalbaar, nog afgezien van extra reistijd voor andere passagiers.

De halte bij de Krispijnseweg is zo’n 500 meter van Essenhof. Voor mensen die slecht ter been zijn een bezwaar, maar de bezoeker zou nu zelfs op verzoek tot vlakbij het graf kunnen worden gebracht. Natuurlijk wordt het busje ook ingezet om weer naar de bushalte terug gebracht te worden.

Er komt ook een wachtruimte voor mensen die nog even moeten wachten op andere vormen van vervoer.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)