Europees Parlement veroordeelt mensenrechtenschendingen Kameroen

De Europese Unie heeft donderdagmiddag een resolutie aangenomen waarin ze uitspreken tegen de mensenrechtenschendingen in Kameroen te zijn. De burgeroorlog daar heeft dit jaar, onder andere in de Dordtse zusterstad Bamenda, een nieuw dieptepunt bereikt.

De Europese Unie heeft donderdagmiddag een resolutie aangenomen waarin ze zich uitspreekt tegen de mensenrechtenschendingen in Kameroen. De burgeroorlog daar heeft dit jaar, onder andere in de Dordtse zusterstad Bamenda, een nieuw dieptepunt bereikt.

Stichting Dordrecht-Bamenda is erg blij met deze stap. De resolutie die naast naar de verschillende Europese instituten en lidstaten ook naar de Afrikaanse Unie en de overheid van Kameroen wordt gestuurd, is een belangrijk signaal vanuit Europa. Dat de internationale gemeenschap niet zal blijven toekijken hoe onschuldige burgers het slachtoffer worden van gewelddadigheden.

Begin dit jaar zijn tijdens een zogenaamde ‘lockdown’ vreselijke mensenrechtenschendingen gepleegd. Zo werd een ziekenhuis in brand gestoken, waarbij patiënten die niet konden lopen levend verbrand zijn. Ook werden jongeren gearresteerd, huizen vernield en is er een tot nu toe onbekend aantal doden gevallen.

De huidige crisis in Kameroen vindt zijn oorsprong in 2016. Wat destijds begon met vreedzame protesten is in de loop der tijd veranderd in een steeds gewelddadiger conflict tussen Kameroense veiligheidstroepen en gewapende separatisten die een Engelstalige staat hebben uitgeroepen.

www.youtube.com/watch?v=itDu3w5xbPU&t=1s

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)