FC Dordrecht speelt in een spannende wedstrijd gelijk tegen MVV, Ottewill geblesseerd uitgevallen

12 april 2019 22:07

De thuiswedstrijd tegen MVV is voor FC Dordrecht op een gelijkspel uitgelopen. De Dordtenaren werden in de verlenging gepasseerd door Anthony van de Hurk. Brandon O. Ottewill verliet geblesseerd het veld.

Jari Schuurman opende op mooie wijze de wedstrijd met zijn doelpunt in de 8e minuut. Hij nam de voorzet aan en tikte de bal langs keeper Luuk Koopmans. De schapenkoppen roken meer en gingen in de aanval waarbij ze MVV volledig terugdrong naar haar eigen helft. Kansen voor Summerville, Zwarts en Zamouri vielen te noteren maar ze konden het niet afmaken.

De eerste helft was al bijna voorbij toen er een goal viel van MVV-speler Joeri Schroijen maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. MVV protesteerde maar kon er niks meer aan veranderen, een VAR is er namelijk niet in de Keuken Kampioen Divisie. Met een 1-0 voor FC Dordrecht gingen de ploegen de kleedkamers in.

Hectische tweede helft

Het eerste kwartier van de tweede helft ging in relatieve rust voorbij. Totdat MVV een vrije trap kreeg in de 61e minuut, de bal vloog over het Dordtse doel heen tegen de boarding. Kort daarna volgde een overtreding op Crycensio Summerville. Hij bleef lang liggen met pijn aan zijn schouder maar kon na verzorging weer verder met het spel.

In de 66e minuut volgde een chaos in het 16-meter gebied van MVV, met kunst en vliegwerk wist keeper Luuk Koopmans de bal uit het doel te houden. Doellijntechnologie zou door de Dordrechtse zijde zijn gewaardeerd.

Kort daarna ging het mis voor Brandon O. Ottewill, hij raakte geblesseerd en verliet ondersteund door zijn medespelers het veld waarna een brancard van de EHBO hem naar de kleedkamers moest brengen. De ernst van zijn blessure is onbekend, trainer Claudio Braga kon nog niks zeggen over zijn conditie.

MVV begon een slotoffensief om niet te verliezen en kwam een paar keer dichtbij het doel van keeper Janssen. Erin ging de bal echter niet, ook FC Dordrecht kreeg kansen maar scoorde niet. In de 86e minuut ging het bijna mis toen FC Dordrecht-speler Maarten Peijnenburg maar net over zijn eigen doel heen schoot.

Een hectische slotfase volgde waarin beide teams knokten voor punten, MVV bleek toch net iets te goed toen Anthony van de Hurk in de eerste minuut van de verlenging de bal langs Janssen schoof en MVV redde van een nederlaag. Eindstand: 1-1.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)