FC Dordrecht houdt voorsprong en wint van Almere City FC

FC Dordrecht heeft in een boeiende wedstrijd gewonnen van Almere City FC, het werd 3-2 na goals van Jari Schuurmans, Oussama Zamouri en Joel Zwarts. Vanaf de 62e minuut speelden de Schapenkoppen met tien man door een rode kaart voor Thomas Kok.

Dordrecht kreeg in de eerste helft een overwicht tegen Almere. In de 16e minuut kwam er een aan de rand van het strafschopgebied een vrije trap voor de Schapenkoppen. Jari Schuurman schoot de bal in de linkerhoek voorbij keeper Agil Etemadi.

Kort daarop in de 22e minuut was er een grote kans voor de Dordtenaren om uit te lopen. Crycensio Summerville schoot vanaf rechts maar Etemadi keerde het schot, Joel Zwarts ging voor de rebound maar schoot over het doel heen.

Na de drinkpauze gingen de ploegen weer verder met in de 40e minuut een grote kans voor Dordrecht. Dwayne Green gaf vanaf de linkerkant een voorzet voor het Almeerse doel langs maar geen van de Dordtse spelers kon de bal in het doel lopen. Even later ging Oussama Zamouri op jacht naar de 2-0 maar zijn poging belandde in het zijnet.

De tweede helft was maar net begonnen toen in de 45e minuut Oussama Zamouri toesloeg en de 2-0 scoorde. Wat volgde was een aantal doldwaze minuten met meerdere kansen waarin Dordrecht de 3-0 probeerde te maken. Onder meer Summerville brak door en kwam tegenover keeper Etemadi te staan maar kon het niet afmaken.

Joel Zwarts lukt het wel in de 60e minuut, van net buiten het 16-meter gebied schoot hij de bal in de linkerhoek. Kort daarna eindigde de wedstrijd in een teleurstelling voor Thomas Kok. Hij werd met een 2e gele kaart van het veld gestuurd.

Na de drinkpauze begon Almere een slotoffensief. Uit een hoekschop in de 82e minuut maakte Damon Mirani de 3-1. Na een aantal gemiste kansen voor de bezoekers en een schot op de paal kwam in de blessuretijd de 3-2 van Youri Loen. Ondanks een hoekschop in de laatste minuut waarbij ook de Almeerse keeper assisteerde bleef de stand zoals hij was.

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)