Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht in knotsgekke en verhitte slotfase langs Cambuur

FC Dordrecht heeft vrijdagavond op bezoek bij SC Cambuur gewonnen. De Schapenkoppen zegevierden in Friesland na een tumultueus wedstrijdeinde (1-3). De Friese potjes kookten in de laatste minuut van de officiële speeltijd echter over, nadat FC Dordrecht een penalty kreeg en de wedstrijd tweemaal werd gestaakt.
Robert van Loon | 23 februari 2019 10:19 | Aangepast op 23 februari 2019 10:19
De eerste grote kans voor de thuisploeg was direct raak. Sam Hendriks ontsnapte namens Cambuur aan de verdedigers van FC Dordrecht en omspeelde doelman Bryan Janssen. Uiteindelijk kon Tyrone Conraad de bal makkelijk in het doel tikken (1-0).

Beide teams verwenden de toeschouwers niet in de eerste helft, maar Cambuur creëerde meer kansen. Zo was Conraad meermaals dichtbij zijn tweede goal en zag voormalig Schapenkop Sai van Wermerskerken een bal in het zijnet belanden. Namens FC Dordrecht kreeg Jari Schuurman de grootste kans. Zijn schot ging in de twintigste minuut echter voorlangs.


Verhit spektakel

In de tweede helft probeerde FC Dordrecht aan te zetten, maar echt gevaarlijk werden de mannen van trainer Claudio Braga niet. De gasten hadden wel meer recht op een doelpunt dan Cambuur. Die goal kwam uiteindelijk in de 72e minuut. Crysencio Summerville maakte uit het niets 1-1 voor FC Dordrecht.

Maar het venijn zat in de staart van Cambuur-FC Dordrecht. De Schapenkoppen kregen van scheidsrechter Christian Mulder in de laatste minuut van de officiële speeltijd een strafschop, maar daar waren de fans van Cambuur absoluut niet mee eens. Een aantal mensen van het thuispubliek gooide munten en bier op het veld, waarna Mulder genoodzaakt was het duel tot tweemaal toe tijdelijk stil te leggen.

Na een afkoelingsperiode mocht Daniël Breedijk uiteindelijk toch nog aanleggen vanaf elf meter. De centrale verdediger van FC Dordrecht maakte geen fout (1-2). Na dit doelpunt ging het spel op en neer. Cambuur probeerde nog, maar Dordt scoorde uiteindelijk nog. Jeremy Cijntje besliste met de 1-3 dit verhitte spektakel.

Lees ook

Primeur voor Kunstkerk: Hella de Jonge toont voor het eerst haar schilderijen

Eigenlijk had ze voor zichzelf besloten nooit meer te exposeren. Daardoor is het extra bijzonder dat...

Rapper Rico praat over vrijheid in Dordrecht

In de aanloop naar 5 mei worden er ieder jaar vrijheidscolleges georganiseerd: bekende personen dele...

Oma Willie uit Dubbeldam is Nederlands kampioen bodybuilding in bikini

Weer een prijs voor de 66-jarige bodybuildster Willie Heuser. Ze is afgelopen weekend Nederlands kam...

Dakloze zoekt slaapplek en vernielt politieauto

Een 38-jarige dak- en thuisloze wilde zo graag een nachtje op het politiebureau doorbrengen, dat hij...

112-nieuws: brand op zolder Lombokstraat en in wooncomplex Stadspolders

Op de zolder van een huis in de Lombokstraat is zondag brand geweest. Uit onderzoek blijkt dat korts...

Eerste asielzoekers opgevangen in voormalig hotel Ara in Zwijndrecht

Terwijl er dit weekend nog hard gewerkt is om de transformatie van hotel Ara naar opvanglocatie af t...