FC Dordrecht pakt drie punten in Helmond na bizarre slotfase

09 februari 2019 10:38

Het zag er lang niet naar uit, maar FC Dordrecht heeft in extremis drie punten gepakt in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De Schapenkoppen keken lang tegen een achterstand aan, maar wisten deze in vijf minuten om te buigen tot een 1-2 overwinning.

Arne Naudts had thuisploeg Helmond Sport met een frommelgoal op 1-0 gezet na een kwartier spelen. FC Dordrecht kwam daarna wel tot kansen, maar wist de gelijkmaker tot diep in de slotfase niet te forceren. De wedstrijd kwam op zijn kop te staan toen Helmond-aanvoerder Tibeau Swinnen met rood van het veld moest.


Na voorbereidend werk van de goed ingevallen Crysencio Summerville schoot Jeremy Cijntje vijf minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. FC Dordrecht nam geen genoegen met een punt, en ging in overtalsituatie vol op jacht naar de overwinning. Joël Zwarts bracht in de negentigste minuut het uitvak in extase, met de 1-2. Helmond Sport eindigde de wedstrijd uiteindelijk met maar acht man, na opnieuw twee rode kaarten in de blessuretijd.


Opstelling FC Dordrecht: Stoskovic; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde Ottewill; Smith, Breukers (70' Summerville), Schuurman; Cijntje, Zwarts, Power.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)