FC Dordt organiseert proeftraining Amputatievoetbal

FC Dordrecht organiseert woensdag 19 juni een introductieavond voor het zogenaamde ‘Amputatievoetbal”. Dat is voetbal voor mensen die een ledemaat missen.

Amputatievoetbal wordt internationaal beoefend, zo worden er EK ’s en WK ’s gespeeld. Er bestaat in Nederland nog geen officiële competitie voor amputatievoetbal, maar er wordt in Utrecht al wel wekelijks getraind.

In Nederland kennen we tot nu toe nog maar één club die wekelijks traint. Daar moet verandering in komen volgens Jordy Valkestijn van FC Dordrecht. “Daarom hebben we de avond samen met team van PSV georganiseerd, die club heeft ervaring en laat zien dat voetballen ook mogelijk is als je een been of arm mist.”

Er is veel vraag naar het amputatievoetbal. Daarom heeft de Dordtse voetbalclub ook clubs buiten Dordrecht benaderd. “Wij hopen dat ook mensen uit Zwijndrecht, Gorinchem, Rotterdam en andere plaatsen ook mee willen doen.”

Volgens Valkestijn is het voor sommige mensen lastig om de drempel over te gaan, zij weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn. “Er zijn speciale krukken die buigzamer zijn dan de reguliere krukken die je vanuit het ziekenhuis mee krijgt als je bijvoorbeeld je been gebroken hebt. Op 19 juni legt een krukkenproducent uit wat er mogelijk is. ”

Het is de bedoeling dat er na de avond voldoende aanmeldingen binnenkomen om een eigen team te vormen. Dat zal waarschijnlijk een club worden van jong en oud.

Foto: Amputatieteam Nederland

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2019 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)